NEW STEP BY STEP MAP FOR σακχαρωδης διαβητης θεραπεια

New Step by Step Map For σακχαρωδης διαβητης θεραπεια

New Step by Step Map For σακχαρωδης διαβητης θεραπεια

Blog Article

Πρόκειται για την εμφάνιση διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι μεταβολικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη κύηση προκαλούν ινσουλινοαντίσταση και έτσι οι ανάγκες για ινσουλίνη αυξάνονται. Στην περίπτωση που το πάγκρεας αδυνατεί να ανταποκριθεί επαρκώς έχουμε υπεργλυκαιμία.

Αν και ο μηχανισμός εξέλιξης της ασθένειας δεν είναι απολύτως κατανοητός, είναι επιβεβαιωμένο πως η αύξηση του σωματικού βάρους συμβαίνει όταν η πρόσληψη θερμίδων υπερβαίνει την κατανάλωσή τους.

Σ’ αυτή την περίπτωση, ο υποθυρεοειδισμός δεν προκαλεί εμφανή κλινικά συμπτώματα και ονομάζεται υποκλινικός υποθυρεοειδισμός. Αντίθετα, στον κλινικό υποθυρεοειδισμό οι θυρεοειδικές ορμόνες έχουν επηρεαστεί (χαμηλές τιμές θυροξίνης και της τριιωδοθυρονίνης).

Επομένως η θεραπεία προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες και μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα: δίαιτα, φαρμακευτική αγωγή και ψυχολογική θεραπεία.

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ – ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΣΑΣ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια μεταβολική διαταραχή που χαρακτηρίζεται είτε από την μειωμένη έκκριση ινσουλίνης είτε από την μη αποτελεσματική δράση της  με αποτέλεσμα αυξημένες τιμές γλυκόζης στο αίμα. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται στο πάγκρεας. Μετά το φαγητό, το πάγκρεας αυτόματα απελευθερώνει μια ικανή ποσότητα ινσουλίνης έτσι ώστε να ωθήσει την υπάρχουσα στο αίμα γλυκόζη προς τα κύτταρα.

Τα χορταστικά smoothies που διώχνουν το λίπος από την κοιλιά

Επιπλοκές

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια: Σημαντικός ο ρόλος του καπνίσματος

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΚΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΡΩΚΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΟΠΑΘΕΙΑ

Η παρακάτω ιστορία είναι check here χαρακτηριστική των αποτελεσμάτων της αλληλεπίδρασης του ΣΕΕ και της ψυχολογικής κατάστασης του ασθενούς.

Αλτσχάιμερ: Ένα φλαβονοειδές στον ιβίσκο, η γκοσιπετίνη, ίσως βοηθάει στην θεραπεία

Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να επηρεάσει πολλά όργανα και προκαλεί μεγάλη νοσηρότητα. Είναι η κύρια αιτία τύφλωσης των ενηλίκων, χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και ακρωτηριασμών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθάει η αποφυγή της λακτόζης στα τρόφιμα που καταναλώνετε

Report this page